Kleuren en materialen

Een goed concept doet wonderen

Grijs is een modekleur en allesbehalve saai. Want grijs biedt uitstekende mogelijkheden om een ruimte stijlvol te accentueren. Net zo modern zijn metalen accenten die door middel van accessoires, in de wandoptiek of in de badmeubelen worden geplaatst. Opvallende kleurtinten worden uitsluitend als accentuering toegepast in snel veranderbare badkameraccessoires.

Hier een paar tips:

  • complementaire kleuren en tussentinten zoals blauw-groen zorgen in combinatie met natuurlijk uitziende materialen en planten voor een aangename omgeving waarin wij ons verbonden voelen met de natuur.
  • Kleurcombinaties voelen goed aan wanneer ze dezelfde kleurtoon volgen. Badmeubelen in warm taupe op een vloer in koud grijs zijn een permanente storingsfactor.
  • Algemeen geldt: lichte kleurtinten creëren afstand en doen kleine badkamers groter lijken. Donkere kleuren halen muren en plafonds dichterbij en maken grote badkamers schijnbaar kleiner.
  • Verschillende materialen verlevendigen een badkamer. Maar let op: ook hout en natuursteen hebben kleurtonen die bij elkaar moeten passen.