Vandaag wordt elk gastentoilet weergaloos mooi

Maak uw gastentoilet rijker, groter, aangenamer

 • Met licht en spiegels kunt u een onvoordelige ruimte visueel omtoveren tot een pareltje.
 • Alleen al een lichtlijst tegen het plafond doet lage plafonds hoger lijken.
 • Verlichte nissen en wanden creëren meer ruimte.
 • Goed geplaatste spiegels breken hoge wanden, vangen licht en zorgen voor meer ruimte.
 • Een goed ontwerp doet wonderen.

Water besparen met Hygiëneplus

 • Reeds met een 4,5-liter-toilet van Keramag verlaagt u uw waterverbruik in het gastentoilet aanzienlijk.
 • Nog groter wordt uw besparing wanneer u een urinoir met een spoeling van 0,5 tot 2 liter voorziet. Om nog niet te spreken van de duidelijke hygiënische
 • voordelen in vergelijking met een omhoog geklapte toiletzitting.

4,5-liter-toilet Renova Nr. 1 Comprimo

Slim gebruikte ruimte

Moderne concepten voor gastentoiletten zijn ontwikkeld voor een optimaal ruimtegevoel:

 • er zijn wastafels en fonteinen met praktische aflegruimten.
 • Kleinere afmetingen en speciale inbouw- en hoekoplossingen zorgen voor enkele waardevolle centimeters meer bewegingsvrijheid.
 • Een uitgekiend meubelassortiment biedt verrassend veel bergruimte en gerieflijkheid.


Hier zien we de bad-reeks myDay van Keramag.


De Keramag iCon Xs-reeks biedt extra bergruimte.

Kleuren – kleine badkamers houden het liever licht
Voor kleine badkamers worden best lichte kleuren gekozen. Behalve wit doen vooral pastelkleuren het goed. Dat geldt niet alleen voor de muren, maar ook voor de meubelen. Fabrikanten van badmeubilair bieden hun meubels meestal in veel verschillende kleuren aan. Wie zijn badkamer niet alleen in wit en pasteltinten wil inrichten, kan ook met lichte houtvlakken voor visuele contrasten zorgen.

Wastafel en toilet – let op een klein overstek
Net als bij de badkuip moet ook bij het toilet en de wastafel op compactere afmetingen worden gelet. Veel fabrikanten bieden vooral voor gastenbadkamers keramische toestellen met een korter overstek aan. Dit heeft niet alleen een positief effect op de ruimte, maar ook op de bewegingsvrijheid van de gebruiker van de badkamer. Vooral bij de wastafel is het nuttig wat beter op te letten: een geringere diepte kan met een grotere breedte worden gecompenseerd. Aangezien de geringe diepte meestal ten koste gaat van de aflegruimte, bestaan er modellen met een aflegruimte opzij. Als de wandruimte zeer beperkt is, biedt een hoekwastafel bijna altijd een oplossing. Door te combineren met een onderkast ontstaat er ook nog voldoende bergruimte.

Spiegels – best groot en verlicht
In een kleine gastenbadkamer mag de spiegel gerust wat groter zijn, omdat spiegels een ruimte visueel vergroten. Een lichtspiegel is dan ideaal, die naast de plafondverlichting voor een goede verlichting van de badkamer zorgt. Want: hoe lichter een ruimte is, hoe groter ze aanvoelt.

Meubilair – bergruimte is het begin en einde in de gastenbadkamer
Een opgeruimde badkamer oogt groter. Onderkasten voor wastafels, hoge en zijkasten bieden opberg- en aflegruimte die in een kleine badkamer broodnodig is. Laden met ordeningssystemen waarin elk voorwerp zijn plekje heeft, van tandenborstel tot shampoo, zijn erg nuttig. Zo wordt een beperkte ruimte optimaal benut zonder dat het een warboel wordt. Wanneer de aflegruimte op meubelen en wastafel niet volstaat, kunnen kleine rekken worden gemonteerd. Ook spiegelkasten zorgen voor bergruimte. Hoge spiegels met geïntegreerd reksysteem of kast zijn ideaal voor kleine badkamers. Algemeen geldt: liever in de hoogte dan in de breedte werken. Smalle hoge kasten bieden veel ruimte voor handdoeken en zo meer, en nemen toch maar weinig plaats in tegen de muur.

Douche of bad – ook in een kleine badkamer kunnen ze allebei
Voor het ruimte-effect is een inloopdouche met transparante afscheiding en tegelvloer het beste. Het oog ziet de douche dan als deel van de totale ruimte – de badkamer lijkt duidelijk groter. Bovendien neemt een douche minder plaats in dan een bad, zodat er meer bewegingsruimte overblijft. Sommige fabrikanten bieden echter ligbaden voor kleine badkamers aan. Diepe badkuipen met een asymmetrische vorm bieden ondanks hun beperkte afmetingen een aangenaam comfort.


Aanvullende kleine rekken – ideaal passend bij het meubeldesign.Een hoekwastafel kan bijna altijd, ook als de wandruimte zeer beperkt is.