Kwaliteit en duurzaamheid voor de toekomst

Enkel compromisloze kwaliteit leidt tot perfectie. Alleen consequent ecologisch handelen beschermt onze levensruimte. De kansen voor morgen liggen in het handelen van vandaag. Voor Keramag betekent dit zakendoen met verstand en visie. Innovatie stimuleren, verantwoordelijkheid opnemen tegenover volgende generaties en ons actief inzetten voor ons milieu.

Een filosofie van consequente duurzaamheid.

Reeds meer dan 100 jaar onderscheiden wij ons als merkaanbieder voor grote projecten en in de badkamer met een duidelijke bedrijfsfilosofie: "Wij creëren waarde die blijft". Dit motto is vast in onze onderneming verankerd en staat voor:

  • betrouwbare hoge kwaliteit van onze producten
  • duurzaam waardebehoud
  • functioneel doordacht comfort
  • een hoge mate aan levenskwaliteit
  • en innovatiekracht waarmee wij oplossingen voor de toekomst creëren.

"Wij creëren waarde die blijft" betekent voor ons dus: met kennis en vooruitziend ontwerpen. Wat goed is altijd opnieuw verbeteren. En door een perfecte harmonie tussen efficiëntie, mens en milieu verantwoord omgaan met onze toekomst.

De toekomst is bij Keramag gisteren al begonnen. Wij blijven ondernemend. Want wij willen en kunnen vandaag al bepalen hoe goed wij morgen leven. Daarom investeren wij in productontwikkelingen en productieprocessen die we met een gerust geweten tegenover volgende generaties kunnen toepassen.

En het beste van al is: uit deze innovaties halen we allemaal voordeel. Door beduidend lagere kosten voor water, energie, reinigingsmiddelen en personeel, en door ons milieu en kostbare grondstoffen te sparen.

Duurzaamheid bij Keramag: water besparen en natuurlijke rijkdommen beschermen.

Gezinnen verbruiken 63% van hun drinkwater in de badkamer, 27 % alleen al voor de toiletspoeling. In kantoor- en administratiegebouwen bedraagt het gemiddelde waterverbruik ca. 20 tot 30 liter per werknemer per werkdag. Elke liter minder verlaagt de bedrijfskosten en zet bovendien een hele keten van ecologisch gunstige processen in gang.
De duurzaamheidsgedachte "Water besparen en natuurlijke rijkdommen beschermen" wordt bij ons al lang zeer efficiënt toegepast en steeds verder verbeterd.Het afzuigvormstuk van 0,5 l is van 0,5 tot 4 liter universeel inzetbaar voor alle urinoirs met afvoer naar achter. In combinatie met het spoelsysteem Flushcontrol 1000 zorgt het voor een daling van het spoelvolume met 75% tegenover het normale spoeldebiet.
Onze urinoirspoelsystemen zijn toepassingsgericht en tijdgestuurd en onderscheiden zich door een hoge mate aan flexibiliteit en efficiëntie.

Een verantwoorde omgang met water vereist goed geïnformeerde gebruikers. Wij zijn partner van het initiatief "Blue Responsibility", waarin vooraanstaande ondernemingen in de Duitse sanitaire industrie zich inzetten om het bewustzijn rond de kostbare grondstof water te versterken, duurzame sanitaire oplossingen te bevorderen en te informeren over de vele technische oplossingen. Blue Responsibility werd in 2009 in het leven geroepen door de VDMA vakvereniging armaturen en het IndustrieForum Sanitär (IFS).

Ecologisch engagement van Keramag: voor toekomstgerichte gebouwen.

Het belang van duurzaam ontworpen gebouwen zal in de toekomst nog stijgen. Hun ecologische, economische en sociale efficiëntie is afhankelijk van ondernemingen die de duurzaamheidsgedachte consequent toepassen en actief versterken. Daarom zijn wij aangesloten bij de DGNB, de Duitse vereniging voor duurzaam bouwen.

Slimme oplossingen van Keramag: voor duurzaam vastgoed.

Ons productaanbod omvat tal van goed doordachte oplossingen voor duurzaam bouwen. Deze zijn zorgvuldig afgestemd op de behoefte en voldoen aan de strengste normen inzake design en functionaliteit.

  • Voor de badkamer bieden wij precies op elkaar afgestemde complete bad- en gastentoiletreeksen en een uitgebreid assortiment badkamermeubelen.
  • Voor grote projecten hebben wij een productaanbod dat met zorg is toegesneden op de specifieke eisen van deze sector.

Dit omvangrijke aanbod opent voor ontwerpers en opdrachtgevers uitstekende perspectieven om ruimten mooi en comfortabel in te richten en gebruik te maken van duurzame productontwikkelingen.

Duurzaam bouwen met Keramag: efficiëntie loont.

Ongeacht of het om een renovatie of nieuwbouw gaat. De consequent toegepaste duurzaamheidsgedachte in onze productontwikkeling zorgt ervoor dat gebouwen van vandaag klaar zijn voor de toekomst. Want in de toekomst zullen energie- en bedrijfsefficiëntie, milieubewustheid, gezond wonen en werken, waardevastheid en risicobeperking centraal staan bij het ontwerp van gebouwen. Onze innovatieve producten bieden hier vandaag al een enorm potentieel.